Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Басты бет Журнал Мақалалар мұрағаты

Т.А. Назаренко

Журнал номері, №: 2018. № 1

Молекулярлы өнімдер технологиясын жасау және шикізаттың физика-биологиялық сипаттамаларын зерттеу

Аннотация: Бұл мақалада ақуызды-майлы эмульсия үшін жануардан алынатын шикізат пен өсімдік
шикізаттардың физика-биологиялық сипаттамалары және «Қалыптағы сығымдалған жылқы еті»
молекулярлы ет өнімдер технологиясы қарастырылған.

Халықаралық стандарттар негізінде сүт өнімдерінің сапасын мен қауіпсіздігін басқару жүйесін енгізу

Аннотация: Мақалада бүгінгі таңдагы өзекті болып табылатын онім сапасын қадағалау және қауіпсіздігін
қамтамыссыз ету мәселесіне арналган. Автор әлемге әйгілі сапа жүйелерінің үлгілеріне тоқталған.
Сонымен катар мақалада сапа қадағалау жүйесін жоспарлау және енгізу барынсындағы басты
мәселелер көрсетілген.

Сүт кәсіпорнында қаймақ өндіру процесі үшін НАССР принциптерінде сапаны бақылау жүйесін әзірлеу

Аннотация: Мақалада онім сапасын қадағалау және қауіпсіздігін қамтамыссыз ету жолындағы қауіпті
анықтау методикасы туралы айтылған. Сонымен катар, мақалада нақты сүт өнімдерін шығаратын
затуыт өнімі болып табылатын қаймақ өндісрі негізінде жасалған НАССР жүйесінің жоспары
көрсетілген.

Нан және нан-тоқаш өнімдеріне бидай ұнын байыту үшін инновациялық технологиялар

Аннотация: Экологиялық ортаға техногендік әсер ету табиғи тұтынылатын тамақ көлемінің төмендеуіне
және оның сапалық құрамының өзгеруіне алып келді. Мақалада инновациялық бағыт – азық-түлік
өнімдерін микронутриенттермен байыту қарастырылады. Жаппай тамақтану үшін функционалды
қасиеттері бар нанның жаңа түрлері әзірленді.

Журнал номері, №: 2018. №

Отандық ет шикізатынан пісірілген-ысталған рулеттің инновациялық технологиясын құру

Аннотация: Бұл мақалада ұлттық пісірілген-ысталған ет өнімдерін өндіру технологиясының инновациялық
бағыты қарастырылады.

Журнал номері, №: 2017. № 3

Ашытылған сүт өнімдер технологиясында гель түзушіні пайдалану мүмкіндігін зерттеу

Аннотация: Гель түзуші азық-түліктің тығыздығын арттыруға және белгілі бір құрылымын құруға арналған тағамдық қоспалар.Сүт өнеркәсібінде гель түзушінің көмегімен ашыған сүт өнімдеріне арналған жаңа технологияларды әзірлеу бойынша органолептикалық сапа көрсеткіштерін жақсартуға мүмкіндік беретін белсенді жұмыс жүргізілуде. Осы мақалада сүт өнеркәсібінде пайдаланылатын гель жасаушылардың ассортиментін талдауы жүргізілді.

1