Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Мақаланы ұсыну
Қоңырау шалуға тапсырыс беру
Басты бет Журнал Мақалалар мұрағаты

Л.И. Проскурина

Журнал номері, №: 2018. № 2

Торайлардың рационында Клостат пробиотик терін қолдану

Аннотация: Бұл мақалада құрама жемді өндіру кезінде оған құрғақ қоспаны қосу әдісі арқылы Клостат
пробиотигін қолдану қарастырылады. Бұл пробиотик жануарлардың асқазан-ішек жолының
ферменттеріне жоғары төзімділікке, патогенді және шартты патогенді микроорганизмдерге
54 Вестник Инновационного Евразийского университета. 2018. № 2 ISSN 1729-536X
антагонистік белсенділікке ие. Бұл пробиотик ішек микрофлорасын қалыпқа келтіреді, ауыл
шаруашылығы жануарлары ағзасының төзімділігін арттырады. Клостат пробиотигі ас қорыту
процесін жақсартады, бұл енесінен айырған торайдың өз бетінше тамақтануға көшуіне оң әсер етеді.

Салауатты және ауыр бұзау диспепсиясының ішек микрофлорасының жай-күйіне алдын-ала және пробиотикалық препараттардың әсері

Аннотация: Бұл мақалада жаңадан туған сәбилерге арналған ішек микрофлорасының жағдайына алдын-ала
және пробиотиктер әсерін сипаттайды. Балалардың ішектерінде сүт және бифидобактериялардан
басқа E. coli, staphylococcus және streptococcus сияқты шартты патогенді бактериялар бар екендігі
анықталды. Жануарлардың эксперименталдық топтарында алдын-ала және пробиотиктерді
қабылдаған кезде шартты патогенді микрофлораның құрамының төмендеуі міндетті түрде
динамикалық өсуімен байқалды, бұл сүт кезеңінде ішек микробиоценозының қалыптасуына оң әсерін
көрсетеді.

Арамшөп қоспаларының қоректік сіңімділігі және олардың бұзаудың өсуіне және дамуына әсерін алдын-ала және пробиотикалық препараттардың әсері

Аннотация: Бұл мақалада жаңа туылған бұзаулардың азықтандыруға алдын-ала және пробиотиктердің
әсері сипатталған. Эксперименттік топтардың бұзбалары абсолютті өсу қарқындарында және
олардың дамуында көрініс тапқан жоғары өсу энергиясына ие болды.

Журнал номері, №: 2018. № 1

Ұсатылған дән өнімдерімен шабылған еттен функционалды тамақ өнімдерін әзірлеу

Аннотация: Соңғы жылдары көп елдерде ет өнімдерін өндіру кезінде өсімдік шикізаттары қолданылады.
Ет өнімдері құрамында, жоғары тамақ құндылығы мен функционалды технологиялық
қасиеттерімен дәнді дақылдады қолдануға мүмкіндігі өзекті болып келеді. Бұл дақылдар тамақ
талшығының көзі болып кеелді және адам ағзасының сыртқы ортадан келген қауіптен қорғанудың
көмектеседі.

Радиациадан қорғайтын қасиеттермен ет өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу

Аннотация: Статьяда сұрақтарға жауап беру үшін организмнің өнімдерін негізгі белдемшелердің негізі
ретінде организмнің қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселелері талқыланады. Бұл өнімнің технологиясы
мен технологиясын меңгеру, сондай-ақ шығарылатын өнімдердің шығарылуына байланысты
проблемалар туындауы мүмкін. Радиозащитных меншіктерді пайдалану өнімдерін өндіру
технологиясын жетілдіру үшін эксперименттік деректерді пайдалану туралы ұсыныстар.

Журнал номері, №: 2017. № 4

Биологиялық препаратты қолданудың тиімділігін анықтау «Бактицид» індетіне қарсы күресте

Аннотация: Бұл мақалада қан соратын жәндіктің қарсы күрес биологиялық дайындау «Baktitsid» қолдану
тиімділігі туралы зерттеулердің нәтижелері ұсынылған.
Әртүрлі табиғи ошақты аурулар туралы Қазақстан Республикасының энзоотиялық үлкен
бөліктеріне байланысты тақырыбының өзектілігі. көптеген ауруларды тасымалдаушылар табиғи
патогенді және олардың қоймалары таратады буынаяқтылар, ұзақ және сақтаушы болып
табыласыздар қан сорғыш жатыр. әр түрлі жұқпалы аурулардың медициналық маңызы бар
тасымалдаушылардың экологиялық және epizootiological ерекшеліктерін зерттеу эпидемияға қарсы іс-
шаралар кешенін жұмыс маңызды бөлігі болып табылады.

Журнал номері, №: 2015. № 3

Бөлшек сауда желісінде ұсынылған ара балының тұтынушылық қасиеттерін бағалау

Аннотация: Бұл мақалада органолептикалық және физика-химиялық қасиеттері бойынша балдың табиғилығы туралы жорамалдауға әрі анализ нәтижелері бойынша оның шығу тегін шамалап анықтауға болатын зерттеу әдістері келтірілген. Шығарылатын балдың сапасына әсер ететін факторлар қарастырылған, сонымен қатар шығу тегі әр түрлі балдың пайдалы компоненттерінің химиялық құрамы зерделенген. Қазақстандық балдың әлемдік нарықта бәсекеге қабілетті бола алатыны көрсетілген және басты міндет сапасын өзгертпей, балдың өндірісін ұлғайту болып табылады.

Журнал номері, №: 2015. № 2

Табиғи балдың микробқа қарсы әсер етуі

Аннотация: Ұсынылып отырған мақала емдік-алдын алу қасиеттерін анықтау мақсатында грамм оң
бактерияларға табиғи балдың микробқа қарсы әсер етуі туралы өзекті мәселелер бағытында
жазылған. Бұл жағдайлар балдың негізінде сапасы жоғары дәрілік препараттар жасаудың ғылыми-
техникалық міндеттерін шешудің медициналық-әлеуметтік мәні мен маңыздылығын, сонымен қатар
балды көптеген ауруларды емдеу кезінде алдын алу және дәрілік құрал ретінде ғана емес, сондай-ақ
емдік косметикада қолдануды нұсқайды.

1