Аңдатпа: 
                            Бұл мақалада органолептикалық және физика-химиялық қасиеттері бойынша балдың табиғилығы туралы жорамалдауға әрі анализ нәтижелері бойынша оның шығу тегін шамалап анықтауға болатын зерттеу әдістері келтірілген. Шығарылатын балдың сапасына әсер ететін факторлар қарастырылған, сонымен қатар шығу тегі әр түрлі балдың пайдалы компоненттерінің химиялық құрамы зерделенген. Қазақстандық балдың әлемдік нарықта бәсекеге қабілетті бола алатыны көрсетілген және басты міндет сапасын өзгертпей, балдың өндірісін ұлғайту болып табылады.                        
                        
                        
                            
                            Журналдың шыққан жылы:                             
                                2015                            
                        
                        
                            
                            Журнал нөмірі:                             
                                3(59)                            
                        
                        
                        
                            
                            Түйінді сөздер:                             балдың сапасы, органолептикалық бағалау, хош иіс, дәм, физика-химиялық көрсеткіштер, кристалдандыру                        
                     
             Қазақ
 Қазақ English
 English Русский
 Русский