Аңдатпа:
Аңдатпа. Мақалада қазіргі танда көп қолданысқа ие дәмді-дәмдеуіш өсімдіктердің негізгі түрлеріне және дәмдеуіштердің органолептикалық қасиеттеріне сипаттама берілген. Дәмді-дәмдеуіш өсімдіктердің шетелдік және отандық ғалымдардың ғылыми зерттеу жұмыстарында дәлелденген емдік және профилактикалық мақсатта организмге әсер ету механизмдері өндірістің әртүрлі салаларына, әсіресе тағамдық қоспа ретінде оларды қолданудың тиімділігін арттыра түседі.
Мақала ашу
Журналдың шыққан жылы:
2018
Журнал нөмірі:
2(70)
Түйінді сөздер: Түйінді сөздер: дәмтатым, хош иісті өсімдіктер, дәндер, дәмдеуіштер, сапа, корсеткіштер