Аңдатпа:
Гель түзуші азық-түліктің тығыздығын арттыруға және белгілі бір құрылымын құруға арналған тағамдық қоспалар.Сүт өнеркәсібінде гель түзушінің көмегімен ашыған сүт өнімдеріне арналған жаңа технологияларды әзірлеу бойынша органолептикалық сапа көрсеткіштерін жақсартуға мүмкіндік беретін белсенді жұмыс жүргізілуде. Осы мақалада сүт өнеркәсібінде пайдаланылатын гель жасаушылардың ассортиментін талдауы жүргізілді.
Мақала ашу
Журналдың шыққан жылы:
2017
Журнал нөмірі:
3(67)
Түйінді сөздер: сүт өнеркәсібіндегі желелегіш агенттер, азық қоспалары, ашытқы, тағам өнімдерінің құрылымы