Ғылыми журнал

Инновациялық Еуразия университетінің Хабаршысы

Редакциялық алқаның қарауына мақала беру және рецензиялау

+7 (7182) 31-64-83

journal@ineu.kz

Артқа

Мақалалар мұрағаты

Фильтрлар:

Тазарту

Функционалды желе өнімінің биотехнологиялық аспектілері
Аңдатпа: Бұл мақалада биологиялық белсенді, бифидогендік қасиеттерімен күшті антиоксиданты әсер ететін функционалды өнімді жасау идеясы талқыланады. Авторлар иммобилизацияланған пробиотиктерді қосып, теңіз балдыры мармеладының тұжырымын ұсынады. Тәжірибелік үлгілерде пробиотиктерді енгізудің әртүрлі әдістері қолданылады және олардың дайын өнімдегі өміршеңдігі одан әрі бағаланады. Органолептикалық сипаттамалары бойынша үлгілер жағымдыдәм, иіс, өзіндіктүс, желатинді консистенцияға ие. Жақсы өміршеңдікті гельге енгізу арқылы иммобилизацияланған микроорганизмдер көрсетті
Журналдың шыққан жылы: 2019
Журнал нөмірі: 3(75)

Заманауи өлшеу құралдары
Аңдатпа: Заманауи өлшеу құралдары – бұл техникалық құрылғы, оны пайдалану мақсаты физикалық шаманың бірлігін өлшеу болып табылады. Бірақ өлшеу құралдарын индикаторлармен шатастырудың қажеті жоқ, индикаторлардың негізгі мақсаты – өлшенетін физикалық шаманың болуын анықтау болып табылады. Өлшеу құралдары адам өмірінің ажырамас бөлігі болып табылады.
Журналдың шыққан жылы: 2019
Журнал нөмірі: 3(75)

Нақты емес логиканы пайдалана отырып, электртехникалық кешендердің электр қауіпсіздігі деңгейін анықтауды автоматтандыру
Аңдатпа: Мақала нақты климаттық жағдайлардағы ρ топырақ қабатының меншікті электрлік кедергісін анықтау негізіндегі электрқондырғылардың электрқауіпсіздік деңгейін бағалауды автоматтандыру міндетіне арналған. Топырақтың мәні жыл бойы айтарлықтай өзгеруі мүмкін және көптеген факторларға байланысты. Сондықтан шешім жасанды интеллект бағыттарының бірі -нақты емес логика негізінде модельдеу арқылы орындалды.
Автор: Н.М. Зайцева
Журналдың шыққан жылы: 2019
Журнал нөмірі: 3(75)

Medusomyces gisevi оптималды комбинациясын талдау
Аңдатпа: Бұл мақалада титрленетін және белсенді қышқылдықты анықтау, микробтардың санын және саңырауқұлақтарды анықтау әдістері қарастырылған. Комбуха сынамалары, микроскопия және лактобациллидің мөлшерін анықтау жүргізілді.
Журналдың шыққан жылы: 2019
Журнал нөмірі: 3(75)